Back-up! externe harde schijf of in de CLOUD

Heeft u een backup van uw belangrijke bestanden?

Harde schijven gaan stuk, virussen slaan toe en uw laptop is zomaar ineens verdwenen. 

Bedenk eerst welke bestanden u op uw computer heeft staan waarvan het belangrijk is om backups te maken:  Mail, foto’s, documenten, in alle gevallen waarin data op uw computer staat die belangrijk is: backups maken!

Waarop maakt u backups?

Er zijn verschillende mogelijkheden om backups te maken. De meest gebruikte oplossing is om een externe harde schijf aan te schaffen en die eens in de zoveel tijd aan uw computer te koppelen. Het voordeel van een backup op een externe harde schijf is dat het relatief goedkoop is en een eenmalige aanschaf. Mits 1x goed ingesteld en consequent bijgehouden moeten er al 2 harde schijven tegelijk stuk gaan wilt u uw kostbare data kwijt raken. Berg uw backup harde schijf liefst op een veilige plek op, ergens anders dan uw laptop of PC.

Meer weten over het instellen van een backup op een externe harde schijf.

Informeer bij ons! 0596 624662

 

Back-up in de "CLOUD"

Een andere mogelijkheid is een cloud dienst te gebruiken als backup. Wij bieden hiervoor zelf ook mogelijkheden aan. Dit is een dienst met een maand abonnement.  Het voordeel is  dat u het niet meer kunt vergeten. Ook is het zo dat de backup buitenshuis versleuteld is opgeslagen. Het is zeer onwaarschijnlijk dat de calamiteit die de data op uw PC of laptop verwoest dit ook zal kunnen doen in deze cloud dienst.

Informeer bij ons! 0596 624662